دستگاه جوش لیزر

کارکرد دستگاه جوش لیزر

دستگاه لیزر جوش وسیله ای است که می تواند دو قطعه را به یکدیگر جوش دهد. اما باید توجه کنید که دو قطعه از چه جنس هایی هستند و لیزر آن نیز به چه گونه ای است. در جوشکاری با لیزر نوعی از قدرت نور برای ذوب فلزات به کار گرفته می شود، البته که جوشکاری از روش های مختلفی صورت می پذیرد که هر یک از آن محصولات نیز در موارد مختلف و متنوعی کاربرد دارند. در واقع جوشکاری لیزری در دسته جوش ذوبی جای دارد یعنی با ایجاد حرارت و تابش اشعه، فرایند جوش صورت می گیرد. در ادامه برای آگاهی بیشتر از دستگاه جوش لیزر با ما همراه باشید.


کاربردهای مختلف دستگاه جوش لیزر در صنایع

دستگاه جوش لیزر با سرعت و دقت عمل می کند از همین رو در صنایع مختلفی نظیر صنعت الکترونیک، صنعت هوا فضا، جواهر سازی، صنعت خودرو، صنعت پزشکی و ساخت کالا های تزئینی مورد استفاده قرار می گیرد.


جوشکاری با دستگاه لیزر جوش چه برتری دارد؟

جوش لیزر که به طور کلی یکی از روش های نوین در جوش ذوبی است از مزیت های بسیاری در صنعت برخوردار است. ظرافت در جوشکاری، مصرف پایین برق و انرژی، توانایی جوشکاری انواع فلزات، قابلیت جوشکاری پلاستیک و عدم نیاز به گاز محافظ از مزیت های آن است.


درباره دستگاه لیزر جوش چه نکاتی را باید در نظر داشت؟

در مورد دستگاه جوش لیزر مانند دیگر دستگاه های فعال در حوزه صنعت و تجارت باید به مواردی توجه کرد زیرا هریک از این محصولات ممکن است محدودیت های خود را داشته باشند. اما به طور کلی محدودیت این دستگاه نمی تواند چندان زیاد باشد. از جمله این محدودیت ها؛ محدودیت در ضخامت ورق، بازده تبدیل انرژی کم و اختلال در عملکرد می باشد.


نحوه جوشکاری لیزری

نحوه و روش جوش لیزری با دستگاه های مختلف لیزری صورت می گیرد. اما مسئله اصلی این است که گرما و اشعه را به قسمت مورد نیاز و سطح کار می تابانیم و به دو صورت متمرکز و دستی فرایند اتصال و جوش را انجام می دهیم.
در این کار در ابتدا باید قطعه کار یا ورق ها را آماده کرده و در قسمتی که اشعه و گرما قرار است تولید شود جایگذاری می کنیم و پس از آن دستگاه لیزر جوش را روشن کرده و آغاز به کار می کنیم. جوشکاری لیزری به گرما و اشعه زیادی نیاز دارد؛ در واقع به حرارت برای ایجاد یک حوضچه مذاب در قطعه کار نیاز است. جوشکاری لیزری در انواع مختلفی از روش ها و حالت ها اتفاق می افتد همچنین با استفاده از متریال های مختلف به یکدیگر جوش داده می شوند.


انواع مختلف دستگاه جوش لیزری

اتصال دو قطعه توسط جوش لیزر در مدت زمان کمی اتفاق می افتد، در واقع با متمرکز کردن گرما و اشعه تابشی روی یک نقطه مراحل اتصال را به وجود می آورند. این دستگاه به دو صورت تمام اتومات و دستی موجود است. در حالت تمام اتومات به برخی از دستگاه ها ربات جوشکاری لیزری هم گفته می شود و صفر تا صد کار جوش کاری بدون دخالت انسان صورت می پذیرد. از انواع مختلف این دستگاه، دستگاه جوش لیزری خطی، دستگاه نقطه جوش لیزری و دستگاه جوش طلا و میکرو قطعات می باشد.


الزام استفاده از عینک جوشکاری لیزری

شما در حین عمل جوشکاری حتما باید با عینک محافظ وارد عمل شوید زیرا جوشکاری لیزری از روش های جوشکاری ذوبی است و هنگام کار با آن اشعه ای که تولید می شود برای چشم ها بسیار آسیب رسان است. عینک جوشکاری لیزری از ابزار ایمنی مورد نیازی است که در حین انجام کار برای مراقبت از چشم ها حتما باید به همراه داشته باشید. حتی استفاده از ماسک جوشکاری لیزری در حین انجام مراحل جوشکاری توصیه می‌گردد.


جوشکاری لیزری دستی

فرآیندی که در آن جوشکاری به صورت اتومات انجام نمی شود، با کمک یک تورچ لیزری با دست صورت می گیرد. این روش به دقت و مهارت بالایی نیازمند است و از جهتی نیز به جوشکاری سنتی همراه با الکترود شباهت دارد.


جوشکاری لیزری پلاستیک

پلاستیک ها نیز ازمواد جوش پذیر توسط لیزر هستند، اما برای انجام آن باید به موارد مهمی توجه کرد؛ برای مثال در ابتدا باید پلاستیک جوش پذیر را انتخاب کرد. برای اینکه بتوان پلاستیک ها را به هم جوش داد باید از دو پلاستیک شفاف و کدر استفاده کرد تا بتوان با استفاده از گرما و اشعه، فرایند جوش را انجام داد. یعنی اینکه اشعه لیزر از مواد شفاف عبور کرده و در مرز جوش با مواد کدر بتواند موجبات جوش را فراهم آورد. شفاف بودن به معنی داشتن قابلیت عبور اشعه لیزر است. همچنین باید با نهایت دقت و توجه این کار را انجام داد تا لیزر از یک سمت قطعات بیرون نزند و در محل اتصال دو پلاستیک کار جوش را انجام دهد.


جوش لیزری استیل

استیل از جمله فلزات رنگینه داری است که به ظرافت بالایی در کار نیاز دارد. در واقع با دستگاه لیزر جوش می توان با سرعت بالا و دقت بسیار جوشکاری لیزری را انجام داد. در این روش مهم است که کوچکترین جای جوش ورق های نازک استیل باقی نماند. فرآیند اتصال ورق های استیل با استفاده از جوشکاری لیزری از سرعت بسیار بالایی برخوردار است و در مقایسه با انواع دیگر جوشکاری حدود 8 تا 10 برابر بیشتر سرعت دارد.


جوش لیزری فلزات

با استفاده از دستگاه جوش لیزری می توان فلزات مختلف را جوشکاری کرد. فلزاتی نظیر مس، آلومینیوم، تیتانیوم، نیکل و …. گاهی اوقات نیز می توان با استفاده از آن دو فلز مانند مس و روی را به یکدیگر متصل کرد یا جوش داد. هنگام جوشکاری لیزری فلزات، باید به ضخامت ورق ها توجه داشته کرد در غیر این صورت ظرافت محصول از دست می رود.


نتیجه گیری
استفاده از دستگاه جوش لیزری معایب به نسبت کمتری داشته و از طرفی مزایای بسیاری دارد. این کار بدون دخالت هیچ الکترودی صورت می گیرد، همچنین سریع تر از الکترود صورت می پذیرد، هیچ فرسودگی در روند انجام کار صورت نمی گیرد، این جوشکاری در هدف گیری بسیار دقیق است، علاوه بر این موارد نیز محصول با کیفیت بالا به دست می آید.

image

دستگاه جوش لیزر

.

جهت مشاهده قیمت محصول لطفا شماره موبايل خود را وارد نماييد

corner pic image

دستگاه جوش لیزر فایبر

دستگاه جوش لیزر فایبر

جهت مشاهده قیمت محصول لطفا شماره موبايل خود را وارد نماييد

ناشر : سایت نوین تاک نویسنده : فاطمه جلیلوند ۱۴۰۱-۱۲-۲۳

جهت اطلاع از آخرین اخبار شرکت ، در خبر نامه ما عضو شوید

شماره تماس ۴۴۲۰۶۳۶۳ - ۰۲۱

مشاوره تلفنی رایگان ۴۴۲۰۶۳۶۳ - ۰۲۱